maanantai 27. lokakuuta 2008

Joku meni Pariisiin.../ Someone went to Paris...

yarn from paris

... ja osti lankaa. Paksulangat ovat kaikki tuossa, vihreää létt-lopin oloista mut kutittamatonta villaa on oikeasti kuusi vyyhtiä ja tuota harmaata kymmenen kerää. Vihreitä lukuunottamatta nuo on tosin yhteisomistuksessa äidin kanssa.

... and bought some yarn. The über-thick yarn is all in the photo, but I've got six hanks of the green yarn and ten balls of the gray one. Apart from the green yarn it's all co-owned with mom though.

Muutakin kuin lankakauppoja tuli tietysti bongattua, kuten Louvre, Eiffel-torni, miljoona metroasemaa, Versailles, puolivuotias pikkuserkku (jota lahjottiin villasukilla), satoja kerjäläisiä, Musée d'Orsayn impressionistit, älytön määrä kirkkoja ja keskiaikaisia pikkukatuja, muutama ravintola, paljon kenkäkauppoja ja loputtomasti hyvinpukeutuneita hyvännäköisiä pariisilaisia. Jotka suostuivat ymmärtämään englantia, vaikka ilmeet pehmenivätkin huomattavasti jos niille sanoi merci tai pardon :)

Of course I spotted a lot of other things than yarn shops as well, like Louvre, Eiffel tower, a million métro stations, Versailles, a six months old second cousin (who got woolly socks from me), hundreds of beggars, impressionist paintings, a huge number of churches and small medieval streets, a few restaurants, many shoe stores and an endless amount of well-dressed good-looking Parisians. And they understood English, even if they seemed to appreciate my saying merci or pardon every once in a while a lot :)

Mulla ei siis ole mitään valmista eikä asiaakaan. Pariisilaisista lankakaupoista on niin kattavasti juttua Ullassa, ettei mulla ole lisättävää. Aika akryylipainotteista on, lankakaupoissa törmäsi lähinnä yli 70-vuotiaisiin (oltiin kylläkin yleensä liikkeellä keskellä viikkoa keskellä päivää) ja melkein kaikki ohjekirjat käsitteli vauvoille neulomista. Ja joissain kaupoissa lanka olisi pitänyt pyytää myyjältä, että sitä saisi hiplata! o_O Mutta Huguet oli hurjan kiva paikka, vaikka sielläkin oli sosialisoitava myyjän kanssa että sai langoista perustiedot ja hinnan.

Vihervaara edistyy ja varmaan valmistuu tällä viikolla, enemmän silloin. Täällä on niin märkää ja pimeää, ettei hotsittaisi tehdä muuta kuin neuloa... (varsinkaan siivota tai tehdä läksyjä, iuggh)

So, nothing more to show right now. I'm making progress with the Green Gables Hoodie, it's probably going to be read this week, so more about it then. It's so dark and rainy here that I don't feel like doing much other stuff than knitting... (especially not cleaning or doing homework, iuggh)

Ei kommentteja: